Vergunning Blokhut - Bouwvergunning Tuinhuis

KlantenserviceVeelgestelde vragenKeurmerken VergunningenMontage Garantie Onderhoud

 

 

Vergunning blokhut - Informatie over omgevingsvergunning, bouwvergunning voor uw blokhut, tuinhuis of carport

U heeft een tuinhuisje gevonden, wat helemaal aan uw wensen voldoet, op onze website. Nu vraagt u zich af of u hier een vergunning voor nodig heeft. In veel gevallen kunt u een blokhut of tuinhuis plaatsen zonder een omgevingsvergunning aan te vragen. Een van de voorwaarden is dat uw tuinhuis niet hoger mag zijn dan 3 meter en u deze niet gebruikt als slaapkamer of keuken. De totale oppervlakte van ‘bijbehorende gebouwen’ mag niet meer zijn dan 30m2. Onder bijbehorende gebouwen vallen tuinhuizen, veranda’s, garages, carports, fietsenstallingen etc.

Beknopte visualisatie wel of geen vergunningsplicht:
Een tuinhuis kan vergunningsvrij zijn als de nokhoogte niet hoger is dan 300 cm  Een tuinhuis heeft een vergunningsplicht als de nokhoogte hoger is dan 300 cm  Een tuinhuis kan vergunningsvrij zijn als de totale oppervlakte van schuur en tuinhuis niet meer is dan 30m2    Een tuinhuis kan vergunningsvrij zijn als u het tuinhuis als berging gebruikt  Een tuinhuis heeft een vergunningsplicht als u het tuinhuis gebruikt als extra verblijf

Let op: De plaatselijke wetgeving kan anders zijn. Wilt u zeker weten of u uw tuinhuis zonder vergunning of melding kunt plaatsen? De vergunning-check verschaft u de nodige informatie.

Let op: Een tuinhuis van 350 x 500 cm. (17,5 m2) is in de regel vergunningvrij. Indien u al een bouwwerk heeft staan van 12,6 m2 (300 x 420 cm) of meer heeft u juist wél een vergunning nodig.

 Vergunningscheck Particulier


 Vergunningscheck Bedrijf