Vraag & Antwoord

KlantenserviceVeelgestelde vragenKeurmerken VergunningenMontage Garantie Onderhoud

 

 

Vraag en Antwoord

Monteren jullie blokhutten?

Wij kunnen uw blokhut of tuinhuis laten monteren door een van onze montage specialisten. De prijs van het monteren kunt u per tuinhuis bekijken op de pagina.
Let op: de ondergrond waar uw tuinhuis moet komen te staan dient vlak en waterpas te zijn. Wilt u de fundering door onze specialisten laten leggen? Neem dan vroegtijdig contact op.

Wat zijn de verzendkosten?

De meeste tuinhuizen bezorgen wij gratis bij u thuis, de Waddeneilanden uitgezonderd. Voor orders onder de € 500,- vragen wij een kleine vergoeding. Wat deze is kunt u duidelijk terugvinden in het winkelmandje.

Kan ik mijn producten ook ophalen?

U kunt uiteraard uw producten bij ons ophalen. U betaalt dan geen verzend- of handelingskosten. Op ons bedrijfsterrein hebben we voldoende logistieke mogelijkheden om uw bestelling te verladen. Informeer vooraf wel even naar de levertijd.

Kan ik ook telefonisch bestellen?

U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven. U ontvangt dan per mail, of desgewenst per post, een orderbevestiging. We zijn tijdens de openingstijden, te bereiken op 0172 604260.

Kan ik een leverdatum met u afspreken?

Het is mogelijk om een leverdatum bij ons af te spreken. De levertijd hangt af van de leverancier. De meeste* tuinhuizen kunnen al binnen 3 weken bij u op de stoep staan. Wenst u een snellere levertijd? Overleg dan even met onze verkoopadviseurs.
* Uitgezonderd maatwerk modellen.

Hoe moet ik mijn tuinhuis onderhouden?

De tuinhuizen zijn bijna allemaal gemaakt van hout. Hout is een natuurproduct dat gevoelig is voor vocht. Dat betekent dus onderhoud! Het is aan te raden om uw tuinhuis vooraf te behandelen met impraline. Hierna kunt u de blokhut beitsen verven of behandelen met Osmo houtolie.
Lees meer over onderhoud op de pagina Onderhoud.

Heb ik een bouwvergunning nodig voor mijn tuinhuis?

Er staat bij onze tuinhuizen duidelijk aangegeven of deze vergunningsvrij is. Het kan zijn dat deze voorwaarden in uw situatie minder gunstig uitkomen. Wij raden u daarom ook aan om bij uw gemeente na te gaan wat u wel en niet mag bouwen.
Meer informatie kunt u vinden op onze pagina Bouwvergunning.

Moet ik mijn tuinhuis impregneren?

Impregneren van uw tuinhuis zorgt voor een langere levensduur. Dit is echter geen waterdichte finish. Heeft u een onbehandeld tuinhuisje besteld? Gebruik dan Impraline Pré-Activ ter voorkoming van vervuiling, houtrot en schimmelvorming. U verlengt de levensduur van uw tuinhuis aanzienlijk als u deze beitst.

Waarom een houten vloer?

Betontegels nemen vocht vanuit de bodem op. Dit kan er voor zorgen dat er condens ontstaat binnen in uw tuinhuis. Door gebruik te maken van een houten vloer zorgt u er voor dat het risico van optrekkend vocht aanzienlijk wordt verminderd.

Kan ik mijn tuinhuis op tegels plaatsen?

Indien uw ondergrond goed gestabiliseerd is, kunt u uw blokhut gewoon op uw tuintegels plaatsen. Echter, raden wij u aan om uw tuinhuis op een fundering van hardhouten palen te zetten. Hierdoor verkleint u de kans op verzakken.

Waarom gebruik maken van dakshingles?

Dakshingles absorberen een grote hoeveelheid geluid veroorzaakt door regen en hagel op daken. Het is ook veel moeilijker voor ongedierte om shingledaken binnen te dringen, wat een extra bescherming biedt voor uw zolderkamer.