Blokhut of tuinhuis onderhouden

KlantenserviceVeelgestelde vragenKeurmerken VergunningenMontage Garantie Onderhoud

 

 

Onderhoud plegen aan uw blokhut, tuinhuis, garage of chalet

Een tuinhuis is een grote investering. Door goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw tuinhuis aanzienlijk. Veel tuinhuizen zijn gemaakt van vurenhout, onbehandeld zal dit hout ongeveer 7 jaar meegaan. Wij raden aan om uw tuinhuis altijd te beitsen of te verven. Lees hier meer over op de pagina tuinhuis beitsen.

Enkele tips om uw tuinhuis in een top conditie te houden:

Heeft u toch last van houtrot of schimmel?

  1. Krab de rotte plek en het hout eromheen weg met een verfkrabber en een schroevendraaier. Zorg dat er geen rot hout achterblijft. Het rottingsproces kan zo verder gaan.
  2. Smeer het hout in met houtrotoplosmiddel en laat dit goed opdrogen.
  3. Meng de componenten van het houtrotvulmiddel volgens de gebruiksaanwijzing. Breng de pasta met een smal plamuurmes in het gat aan. Met een breed plamuurmes strijk je het vervolgens glad. Verwijder overtollig vulmiddel direct.
  4. Zit de beschadiging op een hoek, dan is houtrot reparatie wat lastiger. Timmer een plankje op de tegenoverliggende zijde. Breng het vulmiddel hier strak tegenaan. Verplaats het plankje na uitharden naar de tegenoverliggende zijde. Nu kun je de andere kant vullen.
  5. Laat het vulmiddel goed drogen (12-16 uur). Kleine oneffenheden vul je op met plamuur. Laat dit drogen en schuur het oppervlak glad. Klaar is de houtrot reparatie!

Deze producten zijn vaak te verkrijgen bij uw lokale bouwmarkt.