Monteren Weka-Holzbau Tuinhuizen & Blokhutten

Producten van WEKA zijn gemakkelijk in el- kaar te zetten aan de hand van de rijk geïllus- treerde montagehandleidingen. Al het beno- digde montagemateriaal is inbegrepen bij de levering – netjes en overzichtelijk verpakt.

Stap 1: Hier moet dus uw Weka-droomtuin- huis komen. Ziet u het al voor zich? Zo wordt van een gewoon stukje aarde iets heel bijzonders.

Stap 2: Voorwaarde voor montage van het huis is een vakkundig uitgevoerde, waterpas aangebrachte en vaste fundering (funderings- plannen zijn op verzoek verkrijgbaar bij WEKA). Een ondergrond van los zand moet worden aangestampt en bijv. met terrastegels worden bedekt, zodat het huis niet wegzakt. De meegeleverde vloerbalken kunnen direct op de tegels worden gelegd. Als isolatielaag tegen opstijgend vocht kan asfaltpapier of de verpak- kingsfolie worden gebruikt.

Stap 3: Wij adviseren het WEKA-product aan de fundering te verankeren als extra beveiliging tegen storm. Controleer van tevoren echter altijd of de vloerbalken helemaal haaks liggen (diagonaal meten) en stel ze net zolang bij tot de waarden gelijk zijn.
De fundering kan naar keuze als strokenfunde- ring of als funderingsplaat worden uitgevoerd. Plaats de elementen van de strokenfundering op gelijke afstand van elkaar, zodat de meege- leverde vloerbalken een steunpunt hebben.

Stap 4: De vloerbalken moeten tegen op- stijgend vocht worden beschermd en aan de vloerplanken worden bevestigd.
f

Stap 5: Om er zeker van te zijn dat de wanden loodrecht worden gemonteerd, dient u de uitlij- ning van de hoekstijlen te controleren.

Stap 6: De wandplanken worden laag voor laag aan de hoekstijlen geschroefd. Let erop dat ze altijd waterpas worden aangebracht.

Stap 7: De dakgordingen kunnen zonder pro- blemen in de aanwezige uitsparingen worden geplaatst en aan de gevelelementen worden vastgeschroefd.

Stap 8: De aanbouw kan naar keuze aan de linker- of rechterkant van het huis worden ge- monteerd.

Stap 9: Na de montage van het dakbeschot en het als tijdelijke bescherming meegeleverde as- faltpapier rest er nog maar één stap. Wanneer de daklijst is aangebracht, is het dak helemaal klaar.

Stap 10: Denk er bij huizen van onbehandeld hout aan om het hout te behandelen, zodat u lang plezier zult hebben van uw nieuwe tuin- huis. De ramen en de deur kunt u tijdens de wandmontage of achteraf plaatsen. Haal de beschermfolie pas van de ruiten als het hele huis goed geïmpregneerd en gelazuurd is.

Stap 11: Klaar! Uw tuin is een wellness-oase geworden. Het nieuwe “Chill-Out”- huis is groot genoeg voor het opbergen van spullen en een gezellige plek om te “chillen”.