Blokhut of tuinhuis impregneren

Om de levensduur van uw tuinhuis te verlengen, is het verstandig om uw tuinhuis te (laten) impregneren. Impregnatie is een behandeling tegen houtrot, schimmels en ongedierte. Bij veel van onze tuinhuizen heeft u de mogelijkheid om deze vooraf te laten impregneren. Dit is duidelijk weergegeven in het productoverzicht en op de pagina zelf.

Er zijn 3 manieren van impregneren:

Geïmpregneerd hout heeft een groenachtige kleur. Dit komt voornamelijk door de impregnatiezouten die in het impregneermiddel verwerkt zijn. Kleurverschillen van planken, balken, kozijnen en deuren kunnen voor komen.

Tip: Indien u daarna het hout gaat behandelen met een transparante beits of olie dan zal deze altijd donkerder uitvallen i.v.m. de groenachtige ondergrond.
Tip: Impregnatie is geen eindafwerking, enkel een behandeling tegen houtrot en geen waterdichte finish. Wij raden u aan om uw tuinhuis na plaatsing te verven of te beitsen.
Let op: Impregnatie heeft voornamelijk zin bij tuinhuizen met een wanddikte van 28mm. of dunner. Dit hout is eerder vatbaar voor weersinvloeden. Bij een wanddikte van 33 á 45 mm. raden wij (keteldruk)impregnatie af. Doordat er tijdens het impregneren veel vocht in het hout ‘geperst’ wordt zullen geïmpregneerde tuinhuizen een lange droogtijd nodig hebben. Tuinhuizen met een wanddikte van 33 mm. of dikker kunnen hierdoor na het plaatsen nog krimpen, waardoor er kieren ontstaan.
Tip: Een tuinhuis heeft het meeste last van ‘opspattend water’. Dit zorgt er voor dat de onderkant van uw tuinhuis snel kan verweren. Door gebruik te maken van een water afvoergoot voorkomt u dit opspattende water.